Coaching en advies familiebedrijven Noord-Holland

Coaching en advies familiebedrijven Noord-Holland

Ben je op zoek naar een externe adviseur voor jouw familiebedrijf in Noord-Holland? Companjen verzorgt gerichte coaching en begeleiding voor familiebedrijven. Companjen Change Management verzorgt gerichte coaching en begeleiding van familiebedrijven. Specifiek gericht op huidige en toekomstige leiders binnen het familiebedrijf. Dit kunnen individuen zijn en teams.

De dynamiek in het familiebedrijf

Familiebedrijven zijn geen standaard bedrijven. Dat hoeft niet uitgebreid toegelicht te worden. De uitdagingen zijn hetzelfde als in ‘gewone' bedrijven. De dynamiek is anders. Denk hierbij aan ingewikkelde vervlechtingen van regels, belangen en zogenaamde verborgen contracten. En juist die dynamiek maakt het bijzonder. Het lijntje tussen privé en werk is flinterdun, waardoor andersoortige vraagstukken de kop opsteken. Met name op vlakken als professionalisering en communicatie is winst te behalen in een familiebedrijf.

Welke stappen om groei in goede banen te leiden?

Om de groei van het familiebedrijf in goede banen te leiden en niet te ontsporen, is een scherpe analyse van het bedrijf aan te raden. Allereerst is het belangrijk om vooruit te kijken. Waar wil je staan in de toekomst, niet alleen over een paar maanden maar ook over 5 of 10 jaar? Wees daarop voorbereid.

Bij de analyse doe je er verder goed aan de volgende onderwerpen in kaart te brengen:

  • Financiën
  • Professionalisering
  • Beslissingsprocessen
  • Rollen & Verantwoording
  • Structuur

Even kennismaken

Mijn naam is Mariëlle Companjen. Ik ben opgegroeid ‘in' een familiebedrijf. Mijn ouders namen voordat ik geboren werd het familiebedrijf van mijn grootouders over. Bij ons thuis ging het altijd over ‘de zaak'. Er werd hard gewerkt, dat heeft van mij een zelfstandig mens gemaakt.

Het heeft er ook voor gezorgd dat ik familiebedrijven een warm hart toedraag. In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgedaan als organisatieadviseur binnen familiebedrijven (12 jaar) en corporates. Ik geef eerlijke en praktische adviezen aan familiebedrijven, ondernemers en hun werknemers. Met respect voor de herkomst en aandacht voor klanttevredenheid, financiële performance en de beste werkplek voor medewerkers. Ik kijk bij voorkeur met een systemische blik naar familiebedrijven. Juist omdat er vaak overlap tussen het familiesysteem en het bedrijfssysteem is.

Familiebedrijf bedrijfsscan

Wil je weten hoe het familiebedrijf er op dit moment voorstaat op alle relevante bedrijfsvlakken? Met de familie bedrijfsscan krijg je een pragmatische en operationele scan van het familiebedrijf. We nemen alle belangrijke aspecten van de onderneming onder de loep. We behandelen in de scan de specifieke uitdagingen en kritieke kwesties in jouw familiebedrijf. Je krijgt inzicht in de kansen en de risico's die er zijn.

Zie ook: familiebedrijf bedrijfsscan

Leiderschapsprgroamma

Je leiderschapscapaciteiten ontwikkelen als (beoogd) opvolger of eigenaar/directeur van een familiebedrijf? Meld je aan voor het leiderschapsprogramma van Companjen!

Zie ook: leiderschapsprogramma opvolgers en eigenaren familiebedrijven

Kennisbank

Op de website van Companjen Change Management vind je een uitgebreide kennisbank met artikelen. Heb je deze artikelen al gelezen:

No-nonsens en praktisch

Geen flinterdunne adviezen en dikdoenerij zonder toegevoegde waarde. Companjen Change Management levert pragmatische & no-nonsens adviezen. Waar het moet staan we met de poten in de klei en ondersteunen we in de uitvoering.

Contact

Wil je meer weten over mijn rol als extern adviseur of coach bij familiebedrijven? Neem gerust contact met mij op. Je kunt het contactformulier invullen, bellen met 0621833592 of e-mailen naar marielle@companjen.com.


Direct contact