Je leiderschapscapaciteiten ontwikkelen?

Leiderschapsprogramma voor jonge en moedige eigenaren van familiebedrijven

Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Psychologische dynamiek

Krijg inzicht in de psychologische dynamiek van familie- en bedrijfsmanagement + bestuur

Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Professionele begeleiding

Vakkundige begeleiding door 2 professionals met meer dan 20 jaar ervaring.

Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Verbind je met gelijkgestemden

Ga de uitdaging aan, samen met andere (geselecteerde) deelnemers en gelijkgestemden.

Zoek jij jouw eigen vorm in je nieuwe rol als leider?

Of je nu altijd hebt geweten dat je het familiebedrijf over zou nemen of dat je via omzwervingen alsnog hebt besloten om deze stap te zetten; als jonge eigenaar van een familiebedrijf kom je voor uitdagingen te staan die je vooraf niet had kunnen voorzien.

Niet gek hoor.

Op het moment dat je directeur/eigenaar wordt, krijg je te maken met  vraagstukken op het gebied van leiderschap. 


Logischerwijs heb je nog niet veel ervaring. Wel met de werkzaamheden binnen het bedrijf. Niet binnen de rol als leider.

Het wordt tijd om een eigen visie te vormen.
Een visie op ondernemen. Op leiderschap.


Leer omgaan met met conflicten, complexe familiestructuren, diverse persoonlijkheden en moeilijke relaties. En ook met medewerkers die een andere leiderschapsstijl gewend zijn. Je zult door de scepsis van de buitenwereld heen moeten. Het vertrouwen winnen. 


Met dit unieke en exclusieve leiderschapsprogramma van Companjen Change Management ontdek je jouw eigen stijl. 
Let op: geschikt voor moedige opvolgers. Die het eng vinden om de volgende stap te zetten.
En dat toch doen!

Leiderschapsprogramma leidinggevenden familiebedrijven

Goed doordacht programma

Mijn naam is Mariëlle Companjen, drijvende kracht achter Companjen Change Management. In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgedaan als organisatieadviseur binnen familiebedrijven en corporates. Ik ken de klappen van de zweep en ben zeer bekend met de dynamiek binnen familiebedrijven.


In dit programma ontdek je jouw vaste patronen. Je leert ze omvormen zodat je de vicieuze cirkels doorbreekt. Je leert onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat niet. Het programma biedt diepgang in denken en voelen. De laatste wetenschappelijke inzichten uit leiderschapsontwikkeling, psychologie, filosofie en organisatieontwikkeling zijn samengesmeed tot een exclusief en intensief programma. Het laat je zien hoe je je jouw innerlijke wereld, je innerlijke persoonlijke kracht en je innerlijke vertrouwen kunt ontwikkelen om een echte leider van het familiebedrijf te zijn.


Gebruik het groepsproces en de intensieve coaching tussen de groepsbijeenkomsten door om grote stappen in je ontwikkeling te zetten. En wat je leert meteen praktisch toe te passen.

Een jaar lang met de deelnemers op te trekken, dat vind ik fantastisch!

De kracht van de groep

Companjen Change Management zorgt dat je je omringt met gelijkgestemden.  Maak gebruik van de kracht van de groep. Leer en werk samen aan specifieke uitdagingen rondom groei, bestuur, opvolging en cultuur van familiebedrijven.


Werk samen met andere jonge eigenaren en opvolgers van familiebedrijven aan jouw persoonlijke en zakelijke groei. 


Een inspirerende omgeving met gelijkstemden versnelt. Je wordt uitgedaagd. Je spart. Je denkt mee in de cases van de andere deelnemers, waardoor je jezelf leert kennen en je referentiekader oprekt. 

Interesse

Vul het intakeformulier in en we onderzoeken samen of je toe bent aan ons leiderschapsprogramma voor jonge opvolgers en eigenaren van familiebedrijven.


Na het invullen ontvang je binnen 24 uur een reactie. Als na de kennismaking blijkt dat je wilt/kunt deelnemen dan plannen we een intake en assessment in via Whereby. Bij geschiktheid kun je starten met het leiderschapsprogramma. 

"Mariëlle is jarenlang mijn leidinggevende geweest en ik heb haar leren kennen als een vriendelijke, eerlijke manager die opkomt voor haar medewerkers en die haar medewerkers heeft klaargestoomd voor het nieuwe werken ("lean" werken e.d.). Best een uitdaging als je - zoals ik - jarenlang vastgeroest zit in bestaande werkwijzen, maar het lukte haar wel. Ik ben haar daar erg dankbaar voor, omdat dat mij heeft geholpen om mij staande te houden in die nieuwe tijd (en nieuwe werkwijze). Toen ze een andere uitdaging aannam en ons bedrijf verliet ging dat me dat erg aan mijn hart. Een van de weinige managers waarvan ik oprecht kan zeggen dat ze me heeft begeleid, verbeterd en voor mij opgekomen is."

Ervaringen consultant familiebedrijf
Marc Kouwenhoven - Senior Branche Specialist 

Technische Verzekering SNS Reaal

"Wat ik waardeer in onze samenwerking is het tempo en de snelheid van Mariëlle. Ik heb met haar de zekerheid dat de uitkomst er gaat komen. Mariëlle heeft snelheid, niet alleen wat implementeren betreft, maar ook als het gaat om inventief gebruik maken van de beschikbare tijd. Nog voor je het vraagt, heeft zij al telefoontjes gepleegd om belangrijke zaken te valideren.
Daarnaast is Mariëlle creatief. Ze experimenteert, bekijkt zaken met een andere bril, om zo te ontdekken of een andere manier ook of misschien zelfs beter werkt.
Een gesprek gaat ze onbevooroordeeld aan, waarna ze de vinger precies op de zere plek weet te leggen"
Marleen Lemmens - 

Chief Transformation Officer Aon

Leiderschapsprogramma Familiebedrijven

Veilig, inspirerend én uitdagend

Veiligheid is een belangrijke pijler in het leiderschapsprogramma. Je moet veilig voelen in de groep. Je moet all-in kunnen gaan om daadwerkelijk stappen te zetten.


Wij bieden een goed doordacht programma dat tegelijk veilig, inspirerend en uitdagend is. Alles wat we delen blijft binnen de beslotenheid van de groep. 

Leiderschapsprogramma

Opzet van het programma

Om de kwaliteit te waarborgen, is het leiderschapsprogramma voor jonge opvolgers jaarlijks slechts toegankelijk voor 14 deelnemers.


Als groep ga je, onder begeleiding, een proces in waarin er continu de mogelijkheid is om inzichten te toetsen.


Er zijn vijf programma bijeenkomsten van twee dagen op een prachtige en rustige locatie. Tijdens deze 2-daagsen gaan we, samen met externe sprekers, de diepte in waarbij we altijd uitgaan van een gezonde balans tussen de familie-, bedrijfs- en eigenaren belangen. 

Tussen de progamma bijeenkomsten door krijg je intensieve 1-op-1 coaching zodat je inzichten kunt integreren en praktisch leert toepassen.

Wat levert het leiderschapsprogramma op?

Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Toetsing van vaardigheden

Cruciale vaardigheden als visie & strategievorming, leiderschap en overtuigingskracht worden getoetst en ontwikkeld.
Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Omgaan met verschillende rollen

Je leert hoe je omgaat met de dubbelrol van eigenaar en familielid. Hoe zet je je talent om in verschillende rollen? 
Leiderschapsprogramma eigenaren familiebedrijven

Krijg inzicht in wie jij bent en wat je kunt

Krijg inzicht in wie je bent. In je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en je ontwikkel potentieel. 
Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

Wat geeft en wat kost energie?

Krijg in beeld wat je energie geeft en wat je energie kost. En daarop aansluitend: hoe geef je hier opvolging aan?
Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

Jouw stijl van leidinggeven

Heel belangrijk: jouw stijl van leidinggeven. Hoe verhoudt zich dit tot de werknemers binnen het familiebedrijf?
Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

Herkennen van je eigen vaste patronen

Ontdek wat je vaste patronen zijn en waar deze helpend zijn (of juist niet) in de rol als leider van het familiebedrijf.
Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

Op de juiste manier verantwoording opeisen

Ontdek waar jouw werkelijke verantwoordelijkheden liggen. En daarmee samenhangend ontdek je ook waar je dingen los mag laten die niet van jou zijn.
Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

De invloed van/op andere mensen

Je leert zien hoe je andere mensen kunt beïnvloeden maar ook hoe andere mensen jou beïnvloeden en hoe je hier goed mee omgaat.

Leiderschapsprogramma ondernemers familiebedrijven

Zelfvertrouwen met het oog op de toekomst

Je gaat met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. Omdat je jezelf, je omgeving en het bedrijf beter kent waardoor je duidelijke stappen kunt zetten.

Samengevat

Begeleiding en coaching ondernemers familiebedrijven

Persoonlijke intake

We starten met een persoonlijke intake en verkenning van jouw ontwikkel opgaven. Een assessment in de vorm van een purpose scan maakt onderdeel uit van de intake.
Begeleiding en coaching ondernemers familiebedrijven

Vijf modules van 2 dagen

Je neemt deel aan vijf modules van twee dagen. Deze vinden plaats op een mooie, rustige locatie in de natuur. Tijdens deze twee dagen gaan we met de groep de diepte in.
Begeleiding en coaching ondernemers familiebedrijven

Intensieve coaching

Tussen de modules door krijg je een intensief individueel coachingstraject. Hier kun je, onder persoonlijke begeleiding,  jouw ervaringen en inzichten integreren.
Begeleiding en coaching ondernemers familiebedrijven

Jaarlijkse alumni dag

Er is een jaarlijkse alumni dag waar je elkaar weer ontmoet. Waar je ervaringen uitwisselt en kunt verder werken aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De investering voor het leiderschapsprogramma 

bedraagt € 19.500,- exclusief BTW en verblijfskosten

Pak door! Vraag direct een intake aan.