Extern advies familiebedrijf

 

 

Over Companjen Change Management

Ik ben opgegroeid ‘in’ een familiebedrijf. Mijn ouders namen in mijn jeugd het familiebedrijf van mijn grootouders over, waardoor het thuis altijd over ‘de zaak’ ging. Er werd hard gewerkt, dat heeft van mij een zelfstandig mens gemaakt. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik familiebedrijven een warm hart toedraag

Na mijn studies bestuurs- en organisatiewetenschappen en management consultancy adviseerde en begeleidde ik managers op het gebied van organisatieverandering, (persoonlijk) leiderschap en productiviteit. Ik werk graag met teams én individuen en zorg voor samenwerking en leiderschap om zo de beoogde doelstellingen en resultaten van de organisatie te realiseren. Dankzij een gezonde portie interesse en een scherp luisterend vermogen krijg ik de onderwerpen boven tafel die onder de oppervlakte spelen. Door daar effectief op te handelen, krijgt het bedrijf de kans de positieve kant op te groeien.

Kort gezegd: ik geef eerlijke en praktische adviezen aan familiebedrijven, ondernemers en hun werknemers. Met respect voor de herkomst en aandacht voor klanttevredenheid, financiële performance en de beste werkplek voor medewerkers.

In het familiebedrijf

Ik ben geboren in Amersfoort, 3,5 jaar later kwam mijn zus. Dochter in een ondernemersfamilie. Mijn ouders hadden een assurantiekantoor, dat namen zij over van mijn opa en oma (van mijn vaders kant).

Mijn ouders werkten hard en het ging bij ons thuis altijd over de zaak. Dat heeft mij een zelfstandig mens gemaakt.

Ik herinner me een voorval van een klant die op een avond verschillende keren het antwoordapparaat in sprak.

Leiderschapsprogramma leidinggevenden familiebedrijven

Ik was een jaar of 8 en de mobiele telefoon had haar intrede nog lang niet gedaan. Dat antwoord apparaat bleef maar piepen. Toen ik naar beneden liep en luisterde naar een boodschap die werd opgenomen bleek een klant in grote paniek. Hij zou met zijn gezin op vakantie gaan maar kon zijn groene kaart nergens vinden. De berichten op het antwoordapparaat werden steeds korter en de meneer klonk steeds wanhopiger.


Ik heb de map waarin de groene kaarten te vinden waren uit een van de kasten gehaald. Gelukkig zat er een voorbeeld in. Met de typemachine heb ik de groene kaart voor de klant ingevuld en klaar gelegd voor als mijn ouders terug kwamen van hun avond afspraak.


Die hebben bij thuiskomst de meneer in kwestie gebeld dat hij zijn groene kaart de dag er op, op een zaterdagmorgen, kon komen ophalen zodat hij met een gerust hart met vakantie kon.


Oppikken 

onderhuidse signalen

Na mijn studies (bestuurs- en organisatiewetenschappen en management consultancy) adviseerde en begeleidde ik managers en specialisten van verzekeraars op het gebied van organisatieverandering, (persoonlijk) leiderschap en productiviteit.


Eerst in loondienst en sinds ruim 7 jaar als zelfstandige. Ik werk met teams en individuen en verbind issues in samenwerking en leiderschap aan de beoogde doelstellingen en resultaten van de organisatie.


Ik heb een talent voor het oppikken van signalen onder de oppervlakte en effectief te handelen als het spannend wordt. Dat combineer ik met een gezonde portie interesse een scherp luisterend vermogen. 

Iets over mijzelf

Als klein kind speelde ik graag buiten (hockeyen, tennissen en voetballen voor de deur). Daarnaast maakte ik muziek.

Eerst door te zingen in het plaatselijke kinderkoor en toen ik iets ouder was leerde ik dwarsfluiten. Alleen spelen vond ik zo-zo, het dwarsfluiten werd pas echt leuk toen ik in het jeugd symfonie orkest mocht meeblazen. Als tiener heb ik de dwarsfluit vaarwel gezegd en heb ik saxofoon leren spelen.

Het sporten doe ik nog steeds veel, maar hockey heeft plaatsgemaakt voor krachttraining. Kettlebell training om precies te zijn. 4 keer in de week werk ik me in het zweet en ik leer nog iedere keer nieuwe dingen en ga nog steeds vooruit.

adviseur familiebedrijf

Stap terug in de tijd

Het familiebedrijf waar ik tot de verkoop in 2003 onderdeel van uitmaakte was er voor particulieren en MKB-ers in Amersfoort en omgeving. Wij kenden alle klanten persoonlijk.


We waren zeker niet de goedkoopste aanbieder maar er werd eerlijk geadviseerd en ons service niveau lag hoog. Ik heb de afgelopen jaren bij verschillende corporates gewerkt, het contact met klanten is daar wezenlijk anders, met minder aandacht en eenvoud en vaak gericht op snelle en grote winst(en).


Met Companjen change management doe ik een stap terug in de tijd en kom ik dichter bij mezelf uit. Ik geef eerlijke en praktische adviezen aan (familie) ondernemers en hun werknemers. Met respect voor herkomst en aandacht voor klanttevredenheid, financiële performance en de beste werkplek voor medewerkers.