Coaching en advies familiebedrijven Utrecht

Coaching en advies familiebedrijven Utrecht

Ben je op zoek naar een externe adviseur voor jouw familiebedrijf in Utrecht? Companjen Change Management verzorgt gerichte coaching en begeleiding voor familiebedrijven. Companjen Change Management verzorgt gerichte coaching en begeleiding van familiebedrijven. Specifiek gericht op huidige en toekomstige leiders binnen het familiebedrijf. Dit kunnen individuen zijn en teams.

Kernwaarden organisatie

Korte lijntjes en vlotte communicatie zijn de kernwaarden van een familiebedrijf. De term professionalisering kan daarom afschrikken en roept misschien zelfs een beeld op van bureaucratie en gedoe. Maar professionalisering geeft ook ruimte om te bouwen en waarborgt de continuïteit van het familiebedrijf. Wanneer professionaliseren?

De wens om te professionaliseren ontstaat:
  • Als een organisatie tussen twee bedrijfsfasen in zit. Het bedrijf heeft een herstructurering nodig. 
  • Als er zich veel conflicten voordoen of er vraagstukken liggen met open eindjes.
  • Als de eigenaar zich afvraagt of hij het familiebedrijf wil overdragen of verkopen.
Niet professionaliseren is op zo’n moment een gemiste kans. Er kunnen zelfs problemen ontstaan, bijvoorbeeld rolconflicten. Binnen het familiebedrijf draagt elk familielid meerdere petten. Naast de rol van familielid (oom/tante/broer/ zus/vader/moeder) ben je ook werknemer - of werkgever. Dit betekent dat de professionele relatie en de persoonlijke relatie door elkaar heen lopen. Maar ook besluitvorming kan voor ruis gaan zorgen, of afspraken worden niet nagekomen door het gemis aan standaarden. Professionalisering biedt hierin een oplossing.

>>> Download whitepaper: professionaliseren van een familiebedrijf

Familiebedrijf professionaliseren?

Companjen Change Management is gespecialiseerd in coaching en advies voor familiebedrijven. Mijn naam is Mariëlle Companjen. Ik ben opgegroeid ‘in' een familiebedrijf. Mijn ouders namen voordat ik geboren werd het familiebedrijf van mijn grootouders over. Bij ons thuis ging het altijd over ‘de zaak'.

Het start met een nulmeting

Om te bepalen waar winst te behalen is, is een nulmeting een vereiste. Hierbij wordt gekeken naar de huidige situatie. We gaan aan de slag met vragen als:

  • Waar sta je nu daar waar het gaat om de professionalisering van diverse bedrijfsonderdelen?
  • Waar wil je naar toe, wat zie je voor je? Wat is de stip op de horizon?

Familiebedrijf bedrijfsscan

Deze nulmeting start met de familiebedrijf bedrijfsscan. Met de familiebedrijf bedrijfsscan krijg je een pragmatische en operationele scan van het familiebedrijf. We nemen alle belangrijke aspecten van de onderneming onder de loep.

We behandelen in de scan de specifieke uitdagingen en kritieke kwesties in het familiebedrijf. Je krijgt inzicht in de kansen en de risico's die er zijn. Van daaruit volgt een concreet plan van aanpak voor verbetering van de diverse bedrijfsonderdelen.

Zie ook: familiebedrijf bedrijfsscan

Een laag verdiepen

Tijdens de bedrijfsscan draait het altijd om de verdiepende laag. Vergelijk het maar met een ijsberg. Met de familiebedrijf bedrijfsscan brengen we de bovenstroom en de onderstroom van de organisatie in beeld.

Leiderschapsprogramma

Je leiderschapscapaciteiten ontwikkelen als (beoogd) opvolger of eigenaar/directeur van een familiebedrijf? Meld je aan voor het leiderschapsprogramma van Companjen!

Zie ook: leiderschapsprogramma opvolgers en eigenaren familiebedrijven

Kennisbank

Op de website van Companjen Change Management vind je een uitgebreide kennisbank met artikelen. Heb je deze artikelen al gelezen:

No-nonsens en praktisch

Geen flinterdunne adviezen en dikdoenerij zonder toegevoegde waarde. Companjen Change Management levert pragmatische & no-nonsens adviezen. Waar het moet staan we met de poten in de klei en ondersteunen we in de uitvoering. Companjen Change Management is actief in heel Utrecht: Abcoude, Amersfoort, Baarn, Bilthoven, Breukelen, Bunnik, Bunschoten-Spakenburg, Den Dolder, Doorn, Driebergen, Eemnes, Elst, Houten, IJsselstein, Leusden, Maarssen, Mijdrecht, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, Zeist.

Contact

Wil je meer weten over mijn rol als extern adviseur of coach bij familiebedrijven? Neem gerust contact met mij op. Je kunt het contactformulier invullen, bellen met 0621833592 of e-mailen naar marielle@companjen.com.


Direct contact