Coaching en advies familiebedrijf Zuid-Holland

Coaching en advies familiebedrijf Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een externe adviseur voor jouw familiebedrijf? Companjen Change Management verzorgt gerichte coaching en begeleiding van familiebedrijven in de provincie Zuid-Holland. Specifiek gericht op huidige en toekomstige leiders binnen het familiebedrijf. Dit kunnen individuen zijn en teams.

De uitdaging van een familiebedrijf

Elk familiebedrijf kent uitdagingen: denk aan het vinden van een goede balans tussen de familie-, bedrijfs- en eigenaren belangen. Maar ook onuitgesproken conflicten tussen familieleden, opvolging binnen de familie en goed bestuur spelen mee. Allemaal zónder de continuïteit en het warme gevoel binnen het bedrijf te verliezen.

Professionalisering van de organisatie

Een familiebedrijf professionaliseren gaat niet over één nacht ijs. Dit is een proces dat tijd en aandacht vraagt. Het gaat over het vinden van de juiste balans. Bijvoorbeeld tussen het in stand houden van de familiedynamiek, gecombineerd met een formelere insteek die leidt tot een soepeler verloop van de processen binnen de organisatie. Familiebedrijven die willen professionaliseren maken een stap naar de volgende ontwikkelingsfase.  Professionalisering is relevant voor de totale organisatie, maar ook zeker voor losstaande bedrijfsonderdelen.

Voorbeelden zijn:

  • Optimaliseren van communicatieprocessen
  • Infrastructuur voor besluitvorming
  • HR beleid
  • Functieprofielen
  • Werkprocessen
  • ICT en bijbehorende middelen
  • Administratie
  • Informatievoorziening
  • Kwaliteit distributiekanalen
  • Beslissingsprocessen

Even kennismaken

Mijn naam is Mariëlle Companjen. Ik ben opgegroeid ‘in' een familiebedrijf. Mijn ouders namen voordat ik geboren werd het familiebedrijf van mijn grootouders over. Bij ons thuis ging het altijd over ‘de zaak'. Er werd hard gewerkt, dat heeft van mij een zelfstandig mens gemaakt.

Het heeft er ook voor gezorgd dat ik familiebedrijven een warm hart toedraag. In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgedaan als organisatieadviseur binnen familiebedrijven (12 jaar) en corporates. Ik geef eerlijke en praktische adviezen aan familiebedrijven, ondernemers en hun werknemers. Met respect voor de herkomst en aandacht voor klanttevredenheid, financiële performance en de beste werkplek voor medewerkers. Ik kijk bij voorkeur met een systemische blik naar familiebedrijven. Juist omdat er vaak overlap tussen het familiesysteem en het bedrijfssysteem is.

Zie ook: coaching en advies familiebedrijven

Kennisbank

Op de website van Companjen Change Management vind je een uitgebreide kennisbank met artikelen. Heb je deze artikelen al gelezen:

No-nonsens en praktisch

Companjen Change Management heeft 20 jaar ervaring als organisatieadviseur. Mijn dienstverlening is ingebed in een sterk netwerk van collega familiebedrijven en investeerders die respect hebben voor de waarden en herkomst van elk familiebedrijf. Companjen Change Management is actief in heel Zuid-Holland: Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Leiden, Bergambacht, Capelle aan de IJssel, Hardinxveld-Giessendam, Katwijk aan Zee, Krimpen aan de IJssel, Ridderkerk, Schiedam, Sassenheim, Sliedrecht, Waddinxveen, Zoetermeer, Zwijndrecht