LCP Assessment familiebedrijf

LCP Assessment binnen familiebedrijven

Voor succesvol en duurzaam leiderschap binnen het familiebedrijf!

Als je eigenaar bent van een familiebedrijf of lid bent van een familie die een bedrijf bezit, weet je dat effectief leiderschap essentieel is voor het succes en de duurzaamheid van het bedrijf. Dat is waar het Leadership Circle Profile™ (LCP) om de hoek komt kijken. Marielle Companjen is een ervaren familiebedrijf adviseur en is gespecialiseerd in het gebruik van het LCP om familiebedrijven te helpen hun leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen en groei te stimuleren.

Inzet LCP Assessment bij opvolging in het familiebedrijf

Sta je aan de vooravond van een belangrijke leiderschapswisseling binnen het familiebedrijf? Ben je op zoek naar de juiste opvolger om het familiebedrijf dat met zorg is opgebouwd, voort te zetten? Dit is een grote beslissing is en voor de voortgang van het familiebedrijf een belangrijke stap . Maak kennis met het LCP Assessment: bij uitstek geschikt om je te helpen bij het vinden van de ideale opvolger voor het familiebedrijf.

Inzet LCP Assessment binnen managementteams

Ik neem het LCP af bij directieteams en managementteams in familiebedrijven en lever maatrapporten die sterke punten, ontwikkelingsmogelijkheden en potentiële ontsporingen belichten. Ik gebruik deze rapporten om persoonlijke coaching plannen te maken die directieleden en familieleden helpen hun sterke punten uit te bouwen en verbeterpunten aan te pakken.

Leaderschip Circle

Wat is het LCP Assessment?

Het leiderschapscirkelprofiel is een tool die wordt gebruikt om iemands leiderschapsstijl te analyseren en te verbeteren. Het is een instrument instrument dat de kwaliteiten en mogelijke ontwikkelingsgebieden van potentiële leiders & opvolgers in kaart brengt. Het profiel bestaat uit een cirkel met daarin verschillende gebieden van leiderschap, zoals visie, strategie, communicatie, enzovoort.

Met dit assessment krijg je inzicht in de competenties, drijfveren, overtuigingen en gedragingen die bijdragen aan effectief leiderschap.

Potentieel leiderschap

Het LCP is een krachtig instrument om de effectiviteit en het potentieel van leiderschap te beoordelen. Het geeft een uitgebreid beeld van de sterke punten van een leider, de ontwikkelingsmogelijkheden en mogelijke ontsporingen.


De beoordeling is gebaseerd op een combinatie van zelfevaluatie en feedback van collega's, en meet zowel de reactieve neigingen van de leider (gedragingen die automatisch en vaak onbewust zijn) als zijn creatieve competenties (gedragingen die bewust en productief zijn).
Marielle Companjen

Mariëlle Companjen

Marielle Companjen helpt ondersteunt familiebedrijven het inzetten van het LCP. Ik gebruik het LCP om teams van familiebedrijven te helpen hun communicatie, samenwerking en afstemming te verbeteren. Ik bied teambeoordelingen en faciliteer workshops en coachingsessies om teams te helpen hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en effectief samen te werken.

Ik heb meer dan 13 jaar ervaring met het werken met en binnen familiebedrijven.

Zowel in de rol van familielid als buitenstaander binnen het familiebedrijf. Je kunt rekenen op een pragmatische en no-nonsense aanpak. Met de poten in de klei.

Hoe ziet een traject eruit?

In basis kent dit traject 5 stappen: 

  • Stap 1: Kennismaking
  • Stap 2: Voor managementteams - Sessie met het managementteam om de context goed te begrijpen
  • Stap 3: Afnemen van het assessment
  • Stap 4: Terugkoppeling en doorspreken bevindingen assessment
  • Stap 5: Voor managementteams - Teamsessie met daarin terugkoppeling en actieplan.

Wil je kennismaken?

Neem direct contact op
Binnen 24 uur reactie